Van Grijze naar Groene energie

Het maken van cement kost veel energie. Deze energie komt ook weer vrij zodra cement met water in aanraking komt. Cement fungeert in verhardend beton dus niet alleen als bindmiddel, maar ook als energiebron. Door de vrijkomende warmte verhardt het beton sneller.

De energie uit cement is echter niet duurzaam. Deze energie kost veel CO2 bij de productie en het cement moet ook nog eens worden vervoerd. Door een deel van de benodigde energie in beton te vervangen door groene energie, kan zowel de kostprijs, de CO2-footprint en de energieafhankelijkheid worden verlaagd.

Conovation heeft concepten ontwikkeld waarmee de klant grijze energie uit cement kan vervangen door groene energie.

Het belang van attestvulstoffen

De hele industrie werkt hard aan verduurzaming van de betonindustrie. Ook de cementindustrie werkt aan vergroening van hun productie en producten.

Er is een beperkt aantal cementsoorten van een beperkt aantal cementleveranciers. Tegelijkertijd bestaat er een enorm aantal betonproducenten met een ontelbaar aantal betonrecepten die allemaal aan bepaalde eigenschappen moeten voldoen.

Door het gebruik van attestvulstoffen kan een klant in plaats van één soort cement gebruik maken van talloze bindmiddelcombinaties die hij zelf afhankelijk van de situatie kan maken en aanpassen.

De meest effectieve manier om cement goedkoper en duurzamer te maken, is het reduceren van het klinkergehalte in het mengsel. Door zelf het mengsel samen te stellen met een CEMI en een of meerdere (attest)vulstoffen, is de fabriek in staat om haar producten te maken met een zo laag mogelijke kostprijs en CO2-footprint.

Daarom geloven wij als Conovation dat vulstoffen in de toekomst steeds belangrijker worden. Daarom zetten wij volop in op de ontwikkeling van nieuwe attesten en productietechnieken.

Beton met uitzicht over ber

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan