“Conovation concentreert zich op innovaties die bijdragen aan de duurzaamheid van beton zoals CO2-reductie, circulariteit en veiligheid”
CO2

Voordelen

Waarom onze hulp?

Altijd op tijd

Met 30 voertuigen onderweg kunnen wij altijd snel schakelen voor een tijdige levering bij onze klanten. Onze planning begrijpt hoe belangrijk een tijdige soepele levering is. Hier ligt onze uitdaging!

Diverse attesten

Met attesten kun je tot 35% cement een-op-een vervangen. Wij bieden attesten aan voor elke gewenste cementcombinatie.

Veiligheidsvoorraad

We beschikken over extra opslagcapaciteit voor onvoorziene storingen in de supply chain.

Energie = CO2

Energieverbruik hangt samen met CO2-uitstoot. Door in een betonfabriek minder energie te gebruiken, wordt elders minder CO2 uitgestoten. Zo verbruikt een groot aantal betonfabrieken veel gas voor het verwarmen van hun productiehallen.

Cement = Energie

De productie van cement kost enorm veel energie. Een deel van deze energie zit in de cement opgeslagen, totdat deze in beton uithardt. Hierbij komt deze opgeslagen energie vrij als hydratatiewarmte. Een klein deel van deze warmte is nodig om de beton snel te laten uitharden. Een groot deel van deze warmte gaat helaas verloren zodra een betonproduct buiten wordt opgeslagen.

Uit 1 ton cement komt 100 kWh hydratatie-energie. Bij een cementprijs van 100 euro per ton, kost 1 kWh maar liefst 1 euro. Deze kWh stoot hierbij 8 kg CO2 uit. Vergeleken met gas of stroom is dit de duurste en meest vervuilende energiebron binnen een betonfabriek. Ter vergelijking: 1 kWh aan groene stroom kost……. (bijna) NIETS.

Conovation CO2-reductie

Conovation heeft oplossingen bedacht waarmee zowel het verbruik van cement, gas als elektriciteit kan worden gereduceerd.

Gasverbruik

Gasverbruik kan worden verlaagd door het ‘oogsten’ van hydratatie-energie. Vooral in de winter bespaart dit verwarmingskosten.

Conovation-betonbooster

De Conovation-betonbooster is een systeem dat het mogelijk maakt om zonne-energie te gebruiken voor het reduceren van cementenergie en daarmee cementverbruik. Met de betonbooster kan zonne-energie ook worden gebruikt voor het verwarmen van het pand.

Zo is het slimme besturingssysteem gekoppeld aan zonnepanelen op het dak. Wanneer de zon schijnt , wordt zonne-energie opgeslagen en gebruikt wanneer beton wordt geproduceerd. Met het hoogste rendement op een PV-installatie als resultaat.

Door de ontkistingssterkte te verhogen, wordt ook het risico op ontkistingsschades verkleind en daarmee het uitvalpercentage van de productie.

Beton met uitzicht over ber

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan