“Conovation concentreert zich op innovaties die bijdragen aan de duurzaamheid van beton zoals CO2-reductie, circulariteit en veiligheid”
CO2

Over Conovation

We volgen drie routes naar een gezonde toekomst

Veilig onderweg naar een gezonde toekomst. Dat is de visie van de Hurkmans groep, waarvan Conovation een onderdeel is. Wij selecteren onze klanten, producten en diensten op hun positieve bijdrage aan deze visie. Zo geloven wij dat deze visie geen geld hoeft te kosten, maar onze klanten juist enorm veel kan opleveren. Met kwaliteit, duurzaamheid en tal van kostenbesparingen als resultaat.

Vrijwel elke dag is het nieuws gevuld met drie wereldwijde problemen: global warming (energie), schaarste aan materialen (grondstoffen) en een toenemend personeelstekort door onder andere toenemend ziekteverzuim door een ongezonde leefstijl (gezondheid). Bij alles wat we doen proberen we dan ook bij te dragen aan de oplossing en niet aan de oorzaak van bovengenoemde vraagstukken.

Wij streven bij elke stap in onze processen naar een reductie van fossiele energiebronnen. Zo produceren wij met groene stroom, bieden transport met HVO100 diesel en ontkoppelen al onze locaties van het gasnet. Bovendien werken wij continu aan het verder verlagen van ons dieselverbruik.
Primaire grondstoffen worden schaars. Bepaalde grondstoffen zoals een CEM I kosten enorm veel energie en CO2 om het te produceren. Door de juiste keuze van grondstoffen kan men geld besparen, terwijl de afhankelijkheid van schaarse grondstoffen en hoge energiekosten afneemt.
Veiligheid en gezondheid van onze mensen staat voorop. Zij zorgen immers voor onze service. Daarom zijn we ook zeer zuinig op hen. Wij ondersteunen een gezonde levensstijl, nemen veiligheid enorm serieus, zorgen voor comfortabele werkomstandighen en houden rekening met persoonlijke omstandigheden.

Future note

Een blik op de toekomst van de betonindustrie

Naarmate energie en CO2 duurder worden, kost cement ook steeds meer. Wij geloven dat cementprijzen in 2022 nog kunnen stijgen tot meer dan 150 euro per ton. Hierdoor wordt cement veruit de duurste grondstof van beton. In de nabije toekomst zal de markt vragen naar producten met de laagste CO2-uitstoot en niet de laagste prijs! Klanten die voorop lopen in deze ontwikkeling worden spekkoper en zullen een duurzaam bestaansrecht verdienen. Klanten die zelf vulstoffen inmengen, realiseren naast de laagste CO2-uitstoot eveneens de laagste kostprijs!

Door te bouwen met minder cement worden de volgende problemen opgelost

  • Beton wordt duurzamer door de lagere CO2-uitstoot
  • Beton wordt goedkoper, aangezien cement de duurste betongrondstof is
  • De kostprijs wordt stabieler omdat vulstoffen een minder volatiele prijsontwikkeling kennen
  • De afhankelijkheid van de beschikbaarheid van cement wordt kleiner

Bedrijvenoverzicht

Onze bedrijven

Transport

Hurkmans

Op tijd in de juiste silo! Onder dit motto voeren we ons transport uit. Hierbij geldt ook dat problemen onderweg onze problemen zijn, niet voor jou als klant. Onze flexibele planning en ervaren Nederlands sprekende chauffeurs zorgen ervoor dat jij geniet van een professionele levering.

Naar website

Bouwgrondstoffen

Betonal

Betonal verkoopt cement aan het mkb, waarbij wij ook kunnen zorgen voor een plaatsing van een silo. Zo leveren we tot in de weegschaal! Daarnaast verkoopt Betonal primaire en secundaire toeslagmaterialen zoals zand, grind en betonpuingranulaat.

Vulstoffen

Conovation

Concrete innovation! Door vernieuwende oplossingen is het mogelijk om met onze vulstoffen en productietechnieken zowel jouw kosten als de CO2-footprint te verlagen.

Mengdiensten

Silomix

Onze menginstallatie bestaat uit tien silo's en drie fijndoseringen waarmee wij zeer nauwkeurig droge poederstoffen kunnen mengen. Hierbij mengen wij op recept van de klant, waarbij de klant ook zelf grondstoffen kan aanleveren. Uiteraard verzorgen wij het complete aanvoer- en afvoertransport.

Lees meer
Beton met uitzicht over ber

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan