Menginstallatie Silomix

Silomix biedt logistieke op- en overslagdiensten. In onze 2400 m2 overdekte en geconditioneerde hal hebben we een nieuwe menginstallatie gebouwd voor het mengen van droge poederstoffen. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van weersinvloeden en creëren we een fijne werkomgeving voor ons personeel.

Het silopark bestaat uit twaalf polyester silo’s met een totale capaciteit van 800 ton waarvan tien silo’s op de menginstallatie zijn aangesloten. Alle silo’s zijn voorzien van eigen vulleidingen en filters zodat een gesloten systeem ontstaat zonder risico op contaminatie. Polyester silo’s hebben het voordeel dat ze heel glad zijn en beter isoleren dan staal. Hierdoor ontstaat nauwelijks condens en vallen de silo’s beter leeg. De silo’s zijn verdeeld over twee wegers die op 1 kg nauwkeurig kunnen afwegen. Verder is er een fijne weger die op 100 gram nauwkeurig vanuit drie vulstations  kan worden gevuld met producten uit bigbag of zakgoed. Ook is het mogelijk om handmatig extra ingrediënten te doseren. De installatie is volledig geijkt en registreert alle doseringen, de mengtijd en alle eventuele afwijkingen in het proces. Zo is voor elke vracht zelfs per charge de dosering te registeren en te analyseren.

De gemengde producten vallen direct vanuit de menger in een silowagen of in een bigbag. Doordat we zelf het natransport verzorgen, kunnen we alles zo inplannen dat chauffeurs nooit hoeven te wachten. Zo loopt onze klant geen risico op onvoorziene wachtkosten.

Het is ook mogelijk om het gereed product op te slaan in onze twee ‘gereed product silo’s’ of in opleggers die we tot de lostijd parkeren. Op deze wijze is de voorraad gereed product schaalbaar.

 

Voorbeelden van mengsels

Onze mengdiensten worden gebruikt voor meerdere toepassingen. Hierbij een aantal voorbeelden.

Premix voor zelfverdichtende beton

Betonfabrieken met beperkte silocapaciteit kunnen ZVB maken door hun bindmiddelen door ons te laten voormengen. Hierbij leveren wij de grondstoffen, de mengdienst en het natransport naar de klant.

Bindmiddelen op maat

Voor een aantal klanten mengen wij specifieke bindmiddelen op maat. Dit zijn bindmiddelen die kunnen bestaan uit meerdere soorten cement en/of  vulstoffen. Diverse soorten cement, GGBS, Vliegassen en kalksteenmelen hebben wij standaard in de silo. Overige producten kunnen wij verzorgen of levert de klant aan. Denk hierbij aan bepaalde poederhulpstoffen of activatoren.

Proefmengsels voor geopolymeerbeton

Er wordt veel getest met geopolymeermengsels. Wij mengen deze speciale bindmiddelen voor diverse betonfabrieken.

Grondstabilisatie

Elke bodemsoort heeft bij stabilisatie behoefte aan een specifiek bindmiddel. Wij mengen deze producten op maat. Denk bijvoorbeeld aan de juiste verhouding cement en kalk die afgestemd is op de verhouding zand en klei in de bodem welke moet worden gestabiliseerd.

Beton met uitzicht over ber

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan